Ballina Vendi Mjalti Manuka thesar per shendetin

Mjalti Manuka thesar per shendetin

2

Mjalti Manuka është një aleat i fuqishëm për shërimin e plagëve dhe irritimeve të lëkurës, pasi ka veti antioksiduese, antimikrobike dhe antiproliferative. Mjalti Manuka vjen nga pema manuka (Leptospermum scoparium) dhe grekët e lashtë, egjiptianët dhe kinezët e përdornin tashmë për të trajtuar djegiet, plagët, cistat. Në të vërtetë, një nga vetitë e mjaltit Manuka është aktiviteti i tij antimikrobik: në fakt ai është i aftë të vrasë insektet dhe bakteret që mund të jetoj