Ballina Vendi “Lërini armët të heshtin!”, thirrja e fortë e Papa Françeskut: Zoti është...

“Lërini armët të heshtin!”, thirrja e fortë e Papa Françeskut: Zoti është me ata që kërkojnë paqen

2

Papa Françesku vjen me një mesazh të fortë paqeje, në këto ditë të trazuara lufte në Ukrainë.

Duke folur para një auditori në Sheshin e Shën Pjetrit, ati i shenjtë: “Lërini armët të heshtin. Zoti është me ata që kërkojnë paqen, jo me ata që përdorin dhunën.”.

Ai gjithashtu ka bërë thirrje për agjencitë humanitare për të ndihmuar refugjatët të largohen nga Ukraina. Dhe ai dënoi ata që “besojnë në logjikën djallëzore dhe perverse të armëve”.