Ballina Vendi DIXHITALIZIM I TRASHEGIMISE KULTURORE NIS NGA APOLONIA

DIXHITALIZIM I TRASHEGIMISE KULTURORE NIS NGA APOLONIA

2

Ka nisur pikerisht nga Apolonia, dixhitalizimi I monumenteve dhe objekteve me vlera te medha historike. Institucionet partnere te projektit 3D-IMP-ACT dhe programi IPA CBC Itali – Shqiperi – Mal i Zi, filluan  punen ne Parkun Arkeologjik Apolonise, duke e bere kete park te aksesueshem ne menyre tre dimensionale.  Dixhitalizimi i disa monumenteve ne Shqiperi, Mal te Zi dhe Itali do te jete nje nga rezultatet e ketij projekti, i cili drejtohet nga Universiteti Politeknik i Barit.

 

https://youtu.be/m82xwpU5cdU