Ballina Vendi “BYLIS POLIFONIA” 2018, FESTIVALI PER RUAJTJEN E VLERAVE DHE TRADITAVE

“BYLIS POLIFONIA” 2018, FESTIVALI PER RUAJTJEN E VLERAVE DHE TRADITAVE

2

Eshte zhvilluar edicioni i tete i Festivalit Nderkombetar te Polifonise, nje festival unik ne llojin e vet, i njohur per promovimin e vlerave te polifonise shqiptare. Per drejtuesin organizatvi te ketij eventi Fatos Klosi, “Bylis Fonia” ka sjell nje interes me te madh per kete tradite si nje menyre shume e mire per te ruajtur vlerat e saj nder breza. Ne kete festival moren pjese rreth 30 grupe folklorike, ku krahas grupeve me te mira folklorike te vendit kane demonstruar traditat edhe grupe nga Ballkani dhe Evropa.

 

 

https://youtu.be/MwD9U-51l3g