Ballina Vendi “VILA E ATHINES”, HAPET PAS 20 VITESH MOZAIKU NE APOLONI

“VILA E ATHINES”, HAPET PAS 20 VITESH MOZAIKU NE APOLONI

2

Pas me shume se 20 vitesh hapet mozaiku i viles se Athines ne parkun arkeologjik te Apolonise ne Fier. Mozaiku ka nje siperfaqe te madhe dhe i perket periudhes helenistike. Mozaiku eshte i dominuar nga figura gjometrike dhe floreale.  Drejtuesja e Parkut Ornela Durmishi eshte shprehur se mozaiku eshte zbuluar ne periudhen e kerkimeve arkeologjike ruso- shqiptare por eshte vendosur te rihapet per te pare kushtet e konservimit dhe te behet e vizitueshem per turistet.

 

https://youtu.be/uUcUc4PYz7g