Ballina Vendi KISHA E STRUMIT, E DYTA QE PRET TE RESTAUROHET NE ROSKOVEC

KISHA E STRUMIT, E DYTA QE PRET TE RESTAUROHET NE ROSKOVEC

2

Kisha e Shen Gjergjit ne Strum te bashkise se Roskovecit, mbart vlera te medha historike e kulturore, edhe pse per vite me radhe eshte lene ne meshire te fatit, duke u shkaterruar thuajse plotesisht. Ne diten nderkombetare te monumenteve te kultures dhe siteve arkeologjike, ne prani edhe te drjetorit te Muzeut Historik Kombetar, kryebashkiakja Majlinda Bufi ka prezantuar edhe projektin restaurues te kesaj kishe. Pas kishes se Kurjanit, e kthyer tashme ne destinacion turistik, kisha e Shen Gjergjit ne Strum pritet te kthehet ne nje tjeter atraksion per vizitoret vendas dhe te huaj.

https://youtu.be/lDoxtkh6S1U