Ballina Vendi Bordi Transparencës vendos çmimet e reja, sa do të kushtojnë ushqimet

Bordi Transparencës vendos çmimet e reja, sa do të kushtojnë ushqimet

1

– Bordi i Transparencës së Ushqimeve ka vendosur çmimet tavan për 4 produkte të shportës si vaji, orizi, sheqeri dhe mielli.

Ky vendim është i detyrueshëm për të gjitha subjektet që tregtojnë me shumicë/pakicë këto produkte. Gjithashtu Bordi i Transparencës vendosi miratimin e marzheve që do të aplikohen për disa produkte ushqimore bazë, si pasojë e situatës së veçantë të krijuar nga rritja e çmimeve ndërkombëtare.

Pas analizimit të këtyre marzheve Bordi i Transparencës vendosi që këto produkte duhet ti ofrohen konsumatorit familjar në markete me çmime jo më të larta se:

101 lekë/kg për orizin kokërrgjatë (1 kg) 104 lekë/kg për sheqerin (1 kg) 90 lekë/kg për miellin masiv