Ballina Vendi BESIMTARET KATOLIK NE FIER FESTOJNE PASHKET

BESIMTARET KATOLIK NE FIER FESTOJNE PASHKET

2

Besimtaret e Krishtere Katolik ne Fier kane festuar diten e Pashkeve, nje nder ditet me te rendesishme ne kalendarin e katolik. Besimtaret I jane drejtuar kishes “Zonja e Paperlyer”, nga ku I jane lutur Zotit per me shume miresi e begati. Pashka eshte festa me e madhe katolike sipas kalendarit liturgjik. Ata risjellin ne vemendje ngjarjen e madhe te ringjalljes se Jezusit te Nazaretit, tre dite pas vdekjes se tij ne kryq. Te gjitha ritet finalizohen kete te diele, qe njihet ndryshe dhe si dita e shenjte e Pashkes.

https://youtu.be/YT8bw7LTsgw