Ballina Bota Ukraina ngre padi kundër Rusisë në Hagë për gjenocid e krime lufte,...

  Ukraina ngre padi kundër Rusisë në Hagë për gjenocid e krime lufte, Zelensky: Po bombardon kopshte me fëmijë e zona të banuara

  2

  Ukraina ka ngritur një padi kundër Rusisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë të OKB-së në Hagë , tha presidenti Volodymyr Zelenskiy, gjykata që zgjidh mosmarrëveshjet midis shteteve në lidhje me të drejtën ndërkombëtare.

  “Ukraina ka paraqitur kërkesën e saj kundër Rusisë në GJND”, shkroi ai në Twitter.

  “Rusia duhet të mbahet përgjegjëse për manipulimin e nocionit të gjenocidit për të justifikuar agresionin. Ne kërkojmë një vendim urgjent që urdhëron Rusinë të ndërpresë aktivitetin ushtarak tani dhe presim që gjyqet të fillojnë javën e ardhshme.”

  Ai pason pretendimet e presidentit se veprimet e Rusisë – duke bombarduar kopshte, zona të banuara dhe zona të infrastrukturës joushtarake – mbajnë shenjat e “gjenocidit”