Ballina Vendi Shpëtohen nga mbytja 48 emigrantë që po shkonin në Angli. Shumica shqiptarë,...

Shpëtohen nga mbytja 48 emigrantë që po shkonin në Angli. Shumica shqiptarë, mes tyre gra dhe fëmijë.

1

48 migrantë u shpëtuan nga mbytja pranë Gjirit të Somme nga rojet e detit SNSM nga Tréport dhe Cayeux-sur-Mer. Ata janë shoqëruar nga zjarrfikëset dhe një ekip mjekësor.

Ngjarja ka ndodhur sot (e shtunë) në orën 6:15 të mëngjesit, për shkak të problemeve në motor.

Në bord, 48 emigrantë që po kalonin Kanalin e La Manch me shpresën për të arritur në Angli me një varkë 8 metra të gjatë. Ata ishin kryesisht shqiptarë meshkuj. Por nga 48, 5 ishin gra, ndërsa 3 të tjerë ishin fëmijë.

Pasi u nxorrën nga deti, ekipet e shpëtimit i dërguan të shpëtuarit në spital, për një vizitë të shpejtë mjekësore