Ballina Vendi QENDRA E RENDESISHME ARKEOLOGJIKE, BYLISI: QYTETI QE RRENOHET PERDITE

QENDRA E RENDESISHME ARKEOLOGJIKE, BYLISI: QYTETI QE RRENOHET PERDITE

2

Qyteti antik i Bylisit ne Bashkine e Mallakastres  perfaqeson nje nga  qendrat me te rendesishme  arkeologjike ne te gjithe vendin. I shtrire pergjate kodrave te qytetit te Ballshit mbi luginen e lumit Vjose  ky qytet ka nje histori te hershme qe daton qe prej shekullit te IV dhe mbart ne te vlera te jashtezakonshme.  Arkeologu Neritan Ceka  ka nisur germimet heret ne kete qytet ,  ndersa eshte rikthyer per te treguar shkelqimin e dikurshem te tij si dhe rrenimin qe po i  ndodh  dita dites.

 

 

https://youtu.be/CTrEjRlciY8