Ballina Vendi  Presidentja e Moldavise:Do të shpallim gjendjen e jashtëzakonshme, jemi gati të ndihmojmë...

 Presidentja e Moldavise:Do të shpallim gjendjen e jashtëzakonshme, jemi gati të ndihmojmë njerëzit e rrezikuar

2

Presidentja e Moldavisë Maya Sandu , bëri me dije se sot vendi i saj do të shpallte gjendjen e jashtëzakonshme dhe ishte gati të priste dhjetëra mijëra njerëz nga Ukraina fqinje.“Komuniteti ndërkombëtar ka dënuar ashpër veprimet e Rusisë kundër Ukrainës , kështu që unë kërkova një takim të Këshillit të Sigurimit ku edhe u vendos se qeveria do t’i kërkonte parlamentit të shpallte një gjendje të jashtëzakonshme,” tha Santou.

Ndërkohë, dhjetëra makina kanë krijuar radhë në kufirin midis Ukrainës dhe Moldavisë , bëjnë me dije mediat e huaja.