Ballina Vendi Kisha Ortodokse e Ukrainës shpall pavarësinë nga Patriarkana ruse

Kisha Ortodokse e Ukrainës shpall pavarësinë nga Patriarkana ruse

1

Kisha Ortodokse e Ukrainës ka shpallur pavarësinë e plotë nga Kisha Ortodokse e Patriarkanës së Moskës. Lajmi u bë i ditur nga disa media të Ukrainës dhe të Rusisë.

Kujtojmë se Kisha Ortodokse e Moskës e dënoi qëndrimin e patriarkut Kirill dhe luftën e Rusisë kundër Ukrainës dhe “ftoi palët të vazhdojnë negociatat”