Ballina Bota Fituesi rus i Çmimit Nobel për Paqe: Putin po luan me armët...

  Fituesi rus i Çmimit Nobel për Paqe: Putin po luan me armët bërthamore, ndjehem i turpëruar

  2

  Një gazetar rus dhe fitues i Çmimit Nobel për Paqe ka thënë se ai dhe kolegët e tij janë “të pikëlluar” për pushtimin e Ukrainës. Dmitry Muratov, i cili redakton gazetën Novaya Gazeta, një nga pak botimet e pavarura të mbetura të Rusisë, thotë: “Ashtu si pikëllimi, ne po përjetojmë edhe turpin”.

  Ai akuzon Putinin se “po luan me një buton bërthamor sikur të ishte çelësi i një makine të shtrenjtë” dhe pyet: “Çfarë më pas – një goditje bërthamore?”

  “Unë nuk shoh ndonjë interpretim tjetër të fjalëve të Vladimir Putin për “një armë ndëshkimi”.

  Muratov fitoi Çmimin Nobel për Paqe në vitin 2022 si mirënjohje për luftën e tij për lirinë e shprehjes në Rusi.