Ballina Vendi Emergjente për paqen dhe sigurinë në Ballkan”/ Kosova i trembet një agresioni...

Emergjente për paqen dhe sigurinë në Ballkan”/ Kosova i trembet një agresioni serb? Kërkon nga SHBA bazë të përhershme ushtarake dhe anëtarësim në NATO

2

osova ka kërkuar nga Shtetet e Bashkuara që të krijojnë një bazë të përhershme ushtarake në vend dhe të përshpejtojnë integrimin e saj në NATO pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia. “Përshpejtimi i anëtarësimit të Kosovës në NATO dhe pasja e një baze të përhershme të forcave amerikane është një nevojë imediate për të garantuar paqen, sigurinë dhe stabilitetin në Ballkanin Perëndimor”, ka thënë ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Armend Mehaj në faqen e tij në Facebook.Pavarësia e Kosovës në vitin 2008 është njohur nga më shumë se 110 vende, kryesisht vende perëndimore, por jo nga Rusia apo Serbia.

U.S. and Kosovo flags displayed for sale in the street in the town of Mitrovica on March 4, 2019.