Ballina Vendi BANORET KERKOJNE LEGALIZIMIN, ALUIZNI: ESHTE ZONE ARKEOLOGJIKE

BANORET KERKOJNE LEGALIZIMIN, ALUIZNI: ESHTE ZONE ARKEOLOGJIKE

2

Banoret e nje prej lagjeve te Pojanit, i njohur me pare si Sop kane protestuar pasi sipas tyre nuk arrijne dot te legalizojne banesat e tyre. Sipas banoreve arsyeja qe zvarrit legalizimin  eshte vendodhja e tyre prane parkut arkeologjik te Apollonise. Sipas kreut te ALUIZNIT Fier, Kleo Muhametaj,  zona ne fjale eshte zone arkeologjike ne kategorine B te Parkut te Aplonise. Ne baze te VKM keto lloj objektesh duhet te shqyetohen nga Agjencia e Sherbimit Arkeologjik dhe per kete banoret jane njoftuar.

https://youtu.be/UL-lfL4tCy0