Ballina Vendi Ambasadorja amerikane po vezhgon procesin zgjedhor dhe i ben apel kandidateve!

Ambasadorja amerikane po vezhgon procesin zgjedhor dhe i ben apel kandidateve!

2

Ambasadorja amerikane Yuri Kim po ndjek me vëmendje fushatën zgjedhore të 6 marsit. Përmes një postimi në twitter, në formën e 4 pyetjeve,  ajo u tërheq vëmendjen kandidatëve.

Pyetje për kandidatët: Nëse sponsori juaj kryesor është dikush i caktuar nga SHBA për korrupsion të konsiderueshëm, çfarë saktësisht po u premtoni votuesve? Kush do t’ju zotërojë nëse fitoni dhe çfarë do t’i detyroheni atyre? Çfarë duhet të presin shqiptarët? Çfarë duhet të presin SHBA?

Edhe pse kandidatët për 6 bashkitë janë prezantuar prej ditësh, zyrtarish fushata zgjedhore është çelur më 19 shkurt. Basha dhe Berisha do të përballen me njëri-tjetrin për të fituar mbështetjen e demokratëve, ndërsa Edi Rama do të kërkojë të përfitojë nga përçarja e opozitës.

Në 6 bashkitë, Durrës, Shkodër, Dibër, Vorë, Lushnje dhe Rrogozhinë zhvillohet fushata zgjedhore për të kërkuar votat e qytetarëve në 6 mars.