Ballina Lajme Zgjedhjet vendore të 14 majit 2023, regjistrohen 42 parti politike dhe 4...

Zgjedhjet vendore të 14 majit 2023, regjistrohen 42 parti politike dhe 4 komitete nismëtare

1

Në seancën publike të së mërkurës, 8 mars, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve caktoi numrin e kandidatëve  për anëtarë të këshillave bashkiakë për çdo bashki që duhet të paraqesin subjektet zgjedhore për çdo zonë zgjedhore për zgjedhjet e datës 14 maj 2023. 

Numrin më të madh të anëtarëve të këshillave bashkiakë e ka Bashkia e Tiranës, 62 kandidatë. Ndërsa numrin më të ulët 16, e kanë disa bashki të vogla.  

Po të mërkurën u shqyrtuan edhe kërkesat e partive politike dhe komiteteve nismëtare, për regjistrimin si subjekte zgjedhore në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023.

Komisioneri vendosi regjistrimin si subjekte zgjedhore të 42 partive politike dhe 4 komiteteve nismëtare.

/ rtsh.al /