Ballina Bota Pushtimi i Ukrainës nga Rusia, udhëheqësit e NATO-s do të mbajnë sot...

  Pushtimi i Ukrainës nga Rusia, udhëheqësit e NATO-s do të mbajnë sot një samit të jashtëzakonshëm

  2

  Udhëheqësit e NATO-s do të mbajnë sot një samit virtual urgjent për të diskutuar mbi pushtimin rus të Ukrainës. Lajmi u bë me dije ditën e djeshme nga Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg.

  “Unë kam thirrur një Samit virtual të liderëve të NATO-s nesër, për të trajtuar mbi masat që do marrim. Rusia po përballet tani me kosto dhe pasoja të rënda të imponuara nga i gjithë komuniteti ndërkombëtar. Qëllimi i Kremlinit është të rivendosë sferën e tij të ndikimit. Të shkatërrojë rregullat globale që na kanë mbajtur të gjithëve të sigurt për dekada. Do të ketë një realitet të ri, një Evropë të re pas asaj që ndodhi sot”, tha ai në një konferencë për shtyp.

  Stoltenberg tha se NATO ka vendosur të aktivizojë planet e saj të mbrojtjes.

  “Ky është një hap i kujdesshëm për të mbrojtur kombet aleate gjatë kësaj krize. Dhe do të na mundësojë të vendosim aftësi dhe forca, duke përfshirë Forcën e Reagimit të NATO-s, atje ku ato nevojiten,” tha ai.

  Megjithatë, shefi i NATO-s sqaroi se Aleanca prej 30 anëtarësh nuk ka ndërmend të vendosë trupa të NATO-s në Ukrainë, e cila nuk është anëtare e NATO-s.