Ballina Bota Paralajmëron eksperti: Katër qytetërime aliene gati të sulmojnë Tokën

  Paralajmëron eksperti: Katër qytetërime aliene gati të sulmojnë Tokën

  1

  Toka mund të rrethohet nga katër qytetërime aliene ‘armiqësore’ në Rrugën e Qumështit, pretendon një.

  Qytetërimet armiqësore aliene, të prirura për të zhdukur njerëzimin, mund të jenë më afër shtëpisë sesa mendojmë.

  Sipas një studiuesi, deri në katër prej tyre ekzistojnë në Rrugën e Qumështit që do të sulmonin planetin tonë nëse do të mundeshin.

  Alberto Caballero, një student i doktoraturës në Universitetin e Vigos në Spanjë, vlerësoi përhapjen e qytetërimeve jashtëtokësore “dashakeqe”.

  Ai postoi gjetjet e tij në fillim të këtij muaji në bazën e të dhënave të paraprintimit arXiv, raporton Live Science.

  Punimi nuk është rishikuar nga astronomë të tjerë dhe është më shumë eksperiment i menduar sesa zbulim konkret.

  Për kërkimin e tij, Caballero analizoi pushtimet njerëzore të vendeve të tjera gjatë 50 viteve të fundit.

  Ai i aplikoi ato të dhëna për numrin e vlerësuar të “ekzoplaneteve” të banuara – ata jashtë Sistemit Diellor – në galaktikën tonë.

  Sipas një studimi të vitit 2012, deri në 15,785 civilizime aliene ekzistojnë në miliona ekzoplanete në Rrugën e Qumështit.

  Duke kombinuar frekuencën e konfliktit njerëzor me numrin e mundshëm të qytetërimeve të huaja, Caballero parashikoi se sa planetë armiqësor janë atje.

  Ai u ul në katër, edhe pse ai pranon se llogaritja e tij në pjesën e pasme të zarfit ka disa të meta të mëdha.