Ballina Lajme Nis fushata e qeverisë britanike për pengimin e emigrantëve shqiptarë

Nis fushata e qeverisë britanike për pengimin e emigrantëve shqiptarë

0

Home Office ka nisur një fushatë reklamuese që synon shtetasit shqiptarë për t’i penguar ata të emigrojnë në MB.

Reklamat, të cilat do të shfaqen në shqip në Facebook dhe Instagram, do të paralajmërojnë se njerëzit do të “përballen me ndalimin dhe largimin” nëse bëjnë udhëtimin.

Qeveria tha se fushata, duke filluar javën e ardhshme, do t’i “bëjë të qarta rreziqet” me të cilat përballen emigrantët në varka të vogla. Laburistët thanë se ky veprim “lyp besimin” dhe sistemi i azilit ishte “në kaos”.

Sipas Home Office, Shqipëria është një “vend i sigurt dhe i begatë” dhe shumë shtetas “po udhëtojnë nëpër vende të shumta për të bërë udhëtimin në MB” përpara se të bëjnë “kërkesa të rreme për azil kur të mbërrijnë”.

Fushata pason një lëvizje të ngjashme të mediave sociale të nisur nga qeveria në gusht të vitit të kaluar.

Ministri i Emigracionit Robert Jenrick tha se fushata do të “punojë në mënyrë proaktive në burim përpara se njerëzit të nisen në udhëtime të rrezikshme dhe të panevojshme”.

Shqipëria ishte kombësia më e zakonshme që aplikonte për azil në MB në vitin deri në mars 2023, me 13,714 aplikime nga shtetas shqiptarë.

Jenrick tha: “Ne jemi të vendosur të ndalojmë anijet dhe fushates, e nisur në Shqipëri këtë javë, është vetëm një komponent i punës së Home Office në rrjedhën e sipërme për të ndihmuar në rrëzimin e miteve rreth udhëtimeve të paligjshme në MB, për të shpjeguar realitetet dhe për të luftuar gënjeshtrat. të shitur nga kontrabandistët e këqij që përfitojnë nga kjo tregti e ndyrë”.

Qeveria nuk do të thotë se sa pritet të kushtojë reklamimi.