Ballina Sport Miliarderi rus, Abramovich dorëzon ‘administrimin’ e Chelsea

Miliarderi rus, Abramovich dorëzon ‘administrimin’ e Chelsea

2

Miliarderi rus, Roman Abramovich ka dorëzuar administrimin e klubit të futbollit te administruesit e fondacionit të tij bamirës.

Në një deklaratë ai tha:

Gjatë pronësisë sime gati 20-vjeçare të Chelsea FC, gjithmonë e kam parë rolin tim si kujdestar i klubit, puna e të cilit është të sigurojë që ne të jemi aq të suksesshëm sa mund të jemi sot, si dhe të ndërtojmë për të ardhmen, ndërsa gjithashtu duke luajtur një rol pozitiv në komunitetet tona. Gjithmonë kam marrë vendime me interesin më të mirë të Klubit në zemër. Unë mbetem i përkushtuar ndaj këtyre vlerave. Kjo është arsyeja pse unë sot po u jap administruesve të besuar të Fondacionit Bamirës të Chelsea kujdesin dhe kujdesin e Chelsea FC. Besoj se aktualisht ata janë në pozitën më të mirë për t’u kujdesur për interesat e klubit, lojtarëve, stafit dhe tifozëve.”

Abramovich, i cili bëri pasurinë e tij në naftë dhe gaz në vitet 1990, u bë pronar i kompanive që kontrollojnë Chelsean në 2003 dhe thuhet se është i afërt me presidentin rus Vladimir Putin