tvkombi
tvkombi

U thirr në SPAK, 7 kallëzime te depozituara kundër kryebashkiakut të Krujës

Lajme

Publikuar ne:11:41 - 17/03/2023

Këtë të premte, Kryetari i Bashkisë së Krujës, Artur Bushi u paraqit në SPAK. Në një njoftim organi i akuzës ka bërë me dije se ndaj Bushit ka pasur 7 kallëzime, ndërkohë që për 3 prej tyre është regjistruar procedim, 2 janë dërguar në gjykatat e rretheve, ndërsa 2 të tjera janë pushuar si çështje.

“Ndaj Artur Bushit rezulton se kanë ardhur gjithsej 7 materiale kallëzuese, nga të cilët:

Për 3 materiale kallëzuese është regjistruar procedim penal.
•       Për 2 materiale kallëzuese është vlerësuar të dërgohen për kompetencë në Prokuroritë e Rretheve Gjyqësore.
•       Për 2 materiale kallëzuese është vendosur mosfillim procedimi.

Në lidhje me procedimet penale rezulton:

  • Për një procedim penal është vendosur të dërgohet në Gjykatë me kërkesë për pushim (pa persona të regjistruar në regjistrin e procedimeve penale).
    •       2 procedime penale janë në fazën e hetimit dhe emri i shtetasit Artur Bushi, deri në këtë faze të hetimit, nuk është i regjistruar në regjistrin e procedimeve penale”-
    thuhet në njoftim.

Artur Bushi mban postin e kryetarit të Bashkisë së Krujës që prej gushtit të vitit 2015.

Thirrja e Artur Bushit në SPAK, vjen një ditë pas arrestimit të një tjetër kryebashkiaku socialist. Lefter Alla u arrestua me urdhër të Prokurorisë së Posaçme pas dyshimeve për abuzimin me tenderin e ujësjellësit të Bulqizës.

Ju sugjerojmë