Ballina Vendi Tragjedi ne Nigeri!Mbi 100 persona humbasin jeten nga shperthimi ne rafinerin ilegale...

Tragjedi ne Nigeri!Mbi 100 persona humbasin jeten nga shperthimi ne rafinerin ilegale te naftes!

1

Më shumë se 100 njerëz u vranë gjatë natës në një shpërthim në një depo ilegale të përpunimit të naftës në kufirin e lumenjve të Nigerisë dhe shteteve Imo, thanë të shtunën një zyrtar i qeverisë lokale dhe një grup mjedisor.

“Shpërthimi i zjarrit ndodhi në një vend të paligjshëm bunkerimi dhe preku mbi 100 njerëz të cilët u dogjën përtej njohjes,” tha komisioneri shtetëror për burimet e naftës, Goodluck Opiah.

Vendi i bunkerimit ishte në zonën e qeverisjes vendore Ohaji-Egbema të shtetit Imo në pyllin Abaezi që shtrihet në kufirin e dy shteteve.

Papunësia dhe varfëria në deltën e Nigerit që prodhon naftë e kanë bërë rafinimin e paligjshëm të naftës bruto një biznes tërheqës, por me pasoja vdekjeprurëse. Nafta e papërpunuar merret nga një rrjet tubacionesh në pronësi të kompanive të mëdha të naftës dhe rafinohet në produkte në rezervuarë të improvizuar.