Ballina Vendi Shumë shpejt fjalëkalimet e celularëve nuk do të ekzistojnë, zbuloni si do...

Shumë shpejt fjalëkalimet e celularëve nuk do të ekzistojnë, zbuloni si do të lidhemi me pajisjet tona

1

Kjo është e ardhmja

Në fakt, Aleanca FIDO, një bashkim i kompanive kryesore të teknologjisë, agjencive qeveritare, ofruesve të shërbimeve, institucioneve financiare dhe industrive të tjera, e themeluar në vitin 2013, ka vite që punon për të eliminuar përdorimin e fjalëkalimeve në faqet e internetit, aplikacionet dhe pajisjet.

Shumë kompani të mëdha, përfshirë Apple, janë të përkushtuara për të përshpejtuar procesin e hyrjes pa fjalëkalim.

Në Kongresin Botëror të Zhvilluesve të Apple, Apple njoftoi se do të nisë një proces pa fjalëkalim për iPhone, iPad, Mac dhe TV të Apple deri në shtator. Kjo do të thotë se një e ardhme pa fjalëkalime është shumë afër, të paktën për përdoruesit e Apple.

Pasi sistemi i ri të funksionojë, regjistrimi në një faqe interneti ose shërbimi thjesht do të kërkojë vërtetimin me Face ose Touch ID për të gjeneruar një çelës kalimi.

Më pas, sa herë që përdoruesi dëshiron të identifikohet, ai do të jetë në gjendje të përdorë të njëjtën teknikë vërtetimi në vend që të duhet të identifikohet me një fjalëkalim./abcnews.al