Ballina Bota Presidenti francez i rizgjedhur Macron, mban fjalimin e fitores: Shumica prej nesh...

  Presidenti francez i rizgjedhur Macron, mban fjalimin e fitores: Shumica prej nesh kanë zgjedhur të më besojnë mua, jam President i të gjithëve

  1

  Presidenti i rizgjedhur për një mandat tjetër 5-vjeçar, Emannuel Macron mbajti fjalimin e tij të fitores në podiumin e Kullës Eiffel.

  Macron mbërriti i shoqëruar nga gruaja e tij Brigitte, nën tingujt e himnit evropian (Beethoven’s Ode to Joy).

  Fillimisht ndaloi dhe përshëndeti mbështetësit duke i shtrënguar duart.

  Në fjalën e tij ai falënderoi popullin francez dhe ata që e mbështetën.

  “Shumica prej nesh kanë zgjedhur të më besojnë mua,” thotë ai.

  Mbështetësit thërrisnin “dhe një dhe dy dhe pesë vjet të tjera”.

  “Që tani e tutje, unë nuk jam më kandidat i një kampi, por president i të gjithëve”.

  Unë u them atyre që votuan për të djathtën ekstreme se përgjegjësia ime dhe e ekipit tim do të jetë të adresoj shqetësimet e tyre.