Ballina Bota Përfundojnë bisedimet mes Rusisë dhe Ukrainës në Bjellorusi

  Përfundojnë bisedimet mes Rusisë dhe Ukrainës në Bjellorusi

  2

  Mediat ruse shkruajnë se delegacioni ukrainas ka kërkuar nga Rusia tërheqjen e trupave të saj. Nuk dihet nëse palët kanë arritur një marrëveshje dhe çfarë hapi do të merret në orët në vazhdim. Kujtojmë që lufta në Ukrainë ka nisur mëngjesin e 24 shkurtit.

  Putini urdhëroi ushtrinë e tij që të avanconte në Ukrainë, me synimin për të marrë kryeqytetit, Kiev.

  Mirëpo, në kryeqytet, forcat ruse kanë hasur rezistencën e ushtrisë dhe forcave vullnetare, që po luftojnë për të ruajtur pronat e tyre. Ata kanë raportuar se gjatë këtyre luftimeve, i kanë shkaktuar humbje të mëdha palës ruse.

  GOMEL REGION, BELARUS – FEBRUARY 28, 2022: Russian State Duma member Leonid Slutsky, President Putin’s adviser Vladimir Medinsky, Russia’s Deputy Minister of Foreign Affairs Andrei Rudenko, Russia’s Deputy Defence Minister Alexander Fomin (from L seated) and Ukrainian Parliament member Davyd Arakhamia (3rd R seated) are seen during Russian-Ukrainian talks. On 27 February, an agreement was reached with the Ukrainian side about talks in the Gomel Region of Belarus in connection with the Russian military operation in Ukraine. Early on 24 February, Russia’s President Putin announced his decision to launch a special military operation after considering requests from the leaders of the Donetsk People’s Republic and Lugansk People’s Republic. Alexander Kryazhev/POOL/TASS.No use Russia.