Ballina Bota Papa Françesku: Mos e përdorni grurin, ushqimin bazë si armë lufte

  Papa Françesku: Mos e përdorni grurin, ushqimin bazë si armë lufte

  1

  Në fund të meshës së zakonshme të mërkurën, Papa Françesku bëri thirrje për një krizë të re, të madhe ushqimore për shkak të luftës në Ukrainë.

  “Ju lutemi mos e përdorni grurin, ushqimin bazë, si armë lufte”, tha ai.

  “Është një shqetësim i madh që eksportet e grurit nga Ukraina, nga të cilat varen jetët e miliona njerëzve, veçanërisht në vendet më të varfra të botës, janë bllokuar”, tha Ati i Shenjtë.

  “Unë bëj thirrje që të bëhet gjithçka që është e mundur për të zgjidhur problemin dhe për të garantuar të drejtat universale të njeriut në ushqim”, shtoi Papa Françesku