tvkombi
tvkombi

Lushnje/Mjekuan fëmijën gabimisht dhe ai humbi jetën, spitali i Lushnjes shpërblen familjen

Uncategorized

Publikuar ne:06:29 - 14/09/2022

Historia daton në 30.3.2016 ku familja Sinani dërgoi për kurim djalin e mitur pasi u rrëzua nga shkallët.

Nga hetimi gjyqësor rezulton se i mituri A.S, është dërguar për ndihmën mjekësore nga gjyshi i tij Ymer Sinani. Rastin e ka ndjekur mjeku Sami Osmani i dënuar tashme për mjekim të pakujdesshëm.
Pasi mjeku ka pare grafinë i ka thënë që fëmija s’ka asnjë problem, thjesht dhimbje koke që do kalojë. Pas disa orësh fëmija është përkeqësuar dhe kur është dërguar në spital mjeku dhe spitali Lushnjes e kane refuzuar ta mbajnë duke e nisur për në Tiranë.

Në të njëjtën ditë në ora 22:55 të mbrëmjes së 30.3.2016 i mituri A.S., ka ndërruar jetë. Hetimi penal ka nxjerrë fajtor mjekun i cili është dëbuar.

Familja ka kërkuar dëmshpërblim në vlerën e 42 mln lekë të cilin e ka fituar. Me pretendimin se kjo shumë po t’i jepej familjes spitali Lushnjes futet në kolaps dhe ka pamundësu financiare prej situatës covid-19, kanë kërkuar në Gjykatën e Lartë të mos paguajnë faturën.

Vendmi i siguruar nga Report Tv detyron spitalin të paguajë vlerën pasi janë gjetur fajtor. Me refuzimin e rekursit nga Gjykata e Lartë mbetet në fuqi dënimi ndaj spitalit të Lushnjes.
Shqiptarja.com

Ju sugjerojmë