Ballina Vendi Harta e re gjyqësore, Berisha: Shkelje e rëndë e të drejtave të...

Harta e re gjyqësore, Berisha: Shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut, u mhohet aksesi për drejtësi qytetarëve

1

Qytetarëve po u mohohet aksesi në drejtësi’! Kështu ka deklaruar ish-kryeministri Sali Berisha për ndryshimet në hartën gjyqësore, për të cilën thotë se është një ndëshkim i ri që Edi Rama po u bën qytetarëve. Sipas Berishës harta e rë gjyqësore privon qytetarët nga një proces i rregullt gjyqësor.‘Harta e re gjyqësore është një ndëshkim i ri për qytetarët, një rrënim i të drejtës së qytetarëve shqiptar për një proces të rregullt gjyqësor.

Pas përgjysmimit të gjykatësve dhe prokurorëve me pseudo reformën e sistemit të drejtësisë dhe vetingun e gjah shtrigave, Edi Rama urdhëroi në një akt të papërgjeshëm, KLGJ-në e partisë të mbylle 18 gjykata në shkallë vendi. Kështu e hartën e re gjyqësore mbyllen 9 gjykata të shkallës së parë dhe mohohet aksesi i qytetarëve të 9 qyteteve në sistemin e drejtësisë. Mbyllen 4 gjykata administrative. Mbyllen gjykata Apeli dhe mbetet vetëm i Tiranës. Praktikë kjo e dështuar. U është mohuar de fakto aksesi në sistemin e drejtësisë. Miratimi i hartës së re gjyqësore është një shkelje e rënë e të drejtave të njeriut. Gjykata në numër të konsiderueshëm të mbeten të pasksesueshme për qytetarët. Harta dëmton rëndë grupet vulnerabël. Ajo privon qytetarët shqiptar nga një proces si rregullt gjyqësor. PD dënon këtë projekt dhe kërkon anulimin e tij të menjëhershëm, pasi ky projekt ndëshkon dhjetëra e mijëra qytetarë, qindra e qindra avokatë dhe ekspertë. Mbi të gjitha ky projekt e përqendron vendimmarrjen në sistemin e drejtësisë në duart e dy-tre personave, të kryesuar nga i famshmi Sokol Sadushi’.’- tha Sali Berisha.