tvkombi
tvkombi

Gruri ukrainas nuk shkon për vendet e varfëra por për shtetet perëndimore

Bota

Publikuar ne:22:08 - 19/03/2023

Një fakt i publikuar së fundmi pretendon se shumica e anijeve të grurit të Ukrainës dërgohen në vendet e pasura evropiane.

Që nga 7 shtatori 2022, Qendra e Përbashkët Koordinuese e OKB-së, e cila drejtohet nga OKB-ja, Turqia, Rusia dhe Ukraina, tha se 47% e grurit të Ukrainës u dërgua në Azi, dhe 36% ishte dërguar në Evropë dhe 17% në Afrikë, me 10% të kësaj shume vetëm në Egjipt.

Për më tepër, më shumë dërgesa pritet të fillojnë të mbërrijnë në pjesët e goditura nga uria të Afrikës dhe Lindjes së Mesme nën udhëheqjen e Programit Botëror të Ushqimit të OKB-së (WFP).

Presidenti Zelenskyy, duke iu përgjigjur pretendimeve se drithërat ukrainas shkojnë kryesisht në vendet e pasura evropiane, pohoi se shtrirja gjeografike e eksporteve bujqësore të Ukrainës është shumë e gjerë.

Ju sugjerojmë