Ballina Bota Gjermanët do të udhëtojnë me vetëm 9 euro në muaj, si përgjigje...

  Gjermanët do të udhëtojnë me vetëm 9 euro në muaj, si përgjigje ndaj rritjes së kostos së jetesës

  1

  Për tre muajt e ardhshëm, gjermanët do të mund të udhëtojnë brenda vendit për vetëm 9 € në muaj, në një përpjekje për të përballuar koston në rritje të jetesës. I gjithë transporti lokal dhe rajonal në trena, autobusë dhe metro përfshihet në nismën e qeverisë. Edhe pse bileta prej 9 € nuk përfshin udhëtimet ndërqytetëse, është e mundur të udhëtosh duke përdorur trenat rajonalë.

  Biletat e lira synojnë gjithashtu t’i bëjnë njerëzit të reduktojnë përdorimin e makinave të tyre.

  Megjithatë, taksa e karburantit është ulur gjithashtu me rreth 30 cent për litër për benzinën, duke ulur çmimet nën 2 euro. Taksa është ulur në minimumin e BE-së për tre muajt e ardhshëm, kështu që çmimet e naftës gjithashtu po ulen me rreth 14 cent për litër.

  Ministri i Transportit Volker Wissing i ka përshkruar biletat me vlerë 9 euro në muaj si një mundësi të shkëlqyer:”Është një sukses që ne kemi shitur tashmë shtatë milionë bileta”

  Megjithatë, kompania hekurudhore Deutsche Bahn tashmë po përballet me mbipopullimin, vonesat dhe anulimet, dhe perspektiva e miliona pasagjerëve shtesë ka nxitur kritika për planin.

  Si pjesa më e madhe e botës, gjermanët janë goditur nga rritja e çmimeve të energjisë dhe shkaku kryesor ka qenë pushtimi i Ukrainës nga Rusia.

  Disa masa të tjera janë duke u marrë për të lehtësuar rritjen e kostos së jetesës:

  – Ata që janë në punë do të marrin një zbritje prej 300 € për kostot e energjisë në vjeshtë

  – Do të ketë një bonus prej 100 € për çdo fëmijë në korrik

  – Njerëzit me përfitime të tjera sociale do të marrin gjithashtu 100 €.