Ballina Bota Franca zgjedh sot Presidentin e vendit!

  Franca zgjedh sot Presidentin e vendit!

  1

   Zhvillohet sot raundi i dytë i votimit për zgjedhjen e Presidentit të ri të Francës.

  Emmanuel Macron,në detyrë, është përballë Marine Le Pen, udhëheqëse e partisë Rassemblement National.

  Rezultati i votimit të sotëm do të gjykojë nga njëra anë të ardhmen e Francës në pesë vitet e ardhshme dhe nga ana tjetër perspektivën evropiane të vendit, veçanërisht në rast të një përmbysjeje të madhe, pra dominimit të Le Pen.

  Sot, qendrat e votimit hapen në orën 9 të mëngjesit dhe mbyllen në orën 21.00, kur exit poll-i do të fillojë të tregojë rezultatin zgjedhor, i cili do të shpallet. së bashku me fituesin final. Votimi është zhvilluar tashmë në territoret jashtë shtetit të Francës, ndërsa qendra votimi janë ngritur edhe në vende të tjera me popullsi të konsiderueshme franceze.

  Macron dhe Le Pen dolën si kryesues pas raundit të parë të votimit dy javë më parë, kur votuesve francezë iu kërkua të zgjidhnin midis 12 kandidatësh.