Ballina Bota Britania e Madhe ka njoftuar sanksionet e tjera ndaj Rusisë pas sulmit...

  Britania e Madhe ka njoftuar sanksionet e tjera ndaj Rusisë pas sulmit ndaj Ukrainës.

  2

  Këto janë sanksionet që kryeministri Boris Johnson sapo ka njoftuar se Britania e Madhe do të vendosë ndaj Rusisë:

  -Të gjitha bankat kryesore ruse do të kenë aktivet e tyre të ngrira dhe do të përjashtohen nga sistemi financiar i Mbretërisë së Bashkuar. Kjo do t’i ndalojë ata të kenë akses në pagesat e sterlinës dhe kleringut përmes MB. Kjo përfshin një ngrirje të plotë dhe të menjëhershme të bankës VTB

  -Legjislacioni do të ndalojë kompanitë e mëdha ruse dhe shtetin të mbledhin financa ose të huazojnë para në tregjet e Mbretërisë së Bashkuar

  -Ngrirja e aseteve do të vendoset për 100 individë ose subjekte të reja

  -Linja ajrore Aeroflot do të ndalohet të aterojë në Britaninë e Madhe

  -Do të ketë një pezullim të licencave të eksportit me përdorim të dyfishtë për të mbuluar gjërat që mund të përdoren për qëllime ushtarake

  -Brenda ditëve, Mbretëria e Bashkuar do të ndalojë eksportet e artikujve të teknologjisë së lartë dhe pajisjeve të rafinerisë së naftës

  -Do të ketë një kufi për depozitat që rusët mund të bëjnë në llogaritë bankare të Mbretërisë së Bashkuar

  -Mbretëria e Bashkuar ka një qëllim të “punojë me aleatët” për të mbyllur pagesat e Swift, por “është një sfidë”, tha Johnson.

  -Sanksione të ngjashme financiare do të shtrihen në Bjellorusi për rolin e saj në sulmin ndaj Ukrainës

  -Mbretëria e Bashkuar do të sjellë pjesë të projektligjit për krimin ekonomik përpara pushimeve të Pashkëve

  Mbretëria e Bashkuar do të punojë me aleatët për të synuar financat ruse, tha Boris Johnson në Dhomën e Komunave. Aksionet e Rusisë po bien me shpejtësi, me rublën duke rënë në nivele rekord ndaj dollarit, thotë ai. Kryeministri më pas premton se do t’i kundërvihet “buzës së gënjeshtrave dhe dezinformatave të Kremlinit”.