Ballina Vendi Besimtarët Ortodokse në Shqiperi kremtojnë Pashket,që njihet edhe si dita...

Besimtarët Ortodokse në Shqiperi kremtojnë Pashket,që njihet edhe si dita e ringjalljes se Jezu Krishtit!

1

U festua mesnatën e kaluar pashkët ortodokse.

Besimtarët në të gjithë vendin kishin mbushur kishat ku kanë ndjekur meshën e ngjalljes së Krishtit.

Kjo ishte dita më e rëndësishme në kalendarin festiv të krishterë.

Këtë vit besimtarët mbushën Kishat pas 2 vitesh kufizim për shkak të pandemisë.

Kremtimi i pashkës është një moment që simbolizon rilindjen e shpresës, forcimin e besimit tek zoti për të gjithë besimtarët, kalimin nga e përkohshmja në të përjetshmen dhe çlirimin e njerëzve nga mëkati.

Në Tiranë, Durrës, Fier, Elbasan, Korçë dhe në mjaft qytete u zhvilluan ceremoni fetare me pjesmarrjen si rrallëherë të besimtarëve.