tvkombi
tvkombi

Aktori fierak Dritan Borici, feston 50-vjetorin e lindjes!Per disa vite artisti, ka dhen nje kontribut te suksesshem dhe ne “Tv Kombi”!

Vendi

Publikuar ne:14:35 - 05/04/2022

Dritan Borici Lindi ne qytetin e Fierit me 5 prill ne 1972.Pas mbarimit te gjimnazit “Janaq Kilica”, vazhdoje Akademin e Arteve ne Tirane ne vitet 1990-1994 .Deri ne vitin 2000 punon si aktor ne teatrin Bylis.

Per disa vite artisti fierak ka dhen kontribut dhe ne drejtimin e TV Kombi.Bashkepunim, qe ne ato vite ka qen mjaft i suksesshem.

Ne vitin 2000,Borici nis punen ne Teatrin Kombetar.Me pas interpreton Gjon Zaverin ne dramatizimin e romanit “Pse” te Sterio Spases nga regjisori Serafin Fanko (A. P). Ne vitin 2003 ai zhvillon me tej prirjen e tij dramatike, fale nje perjetimi te ndjere dhe veprimi te vrullshem, ne rolin e Treplevit te drama “Pulebardha” te A. P. Cehovit, cilesi e cila rishfaqet me rolin e Astrovit, tashme pa paettike, ne dramen tjeter te ketij autori, “Xhaxha Vanja” (2005).

Cmimet e fituara :
2007 – “Qemal Ajdin” per Aktorin me te mire te Festivali te Teatrit Shqiptar ne Maqedoni.
1997 – “Aleksander Moisiu” aktori me i mire i te rinjve ne Festivalin Kombetar te Teatrit.
2009 – Cmimi i pare ne festivalin Nderkombetar te monodrames “Monoakt” ne Prishtine me pjesen “Legjenda e pianistit”

Ju sugjerojmë